OVER UZIMET

Uzimet is een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood. Dit nieuwe bladlood wordt onder andere in de bouw toegepast. Uzimet vierde in 2006 haar eeuwfeest.

Gezuiverd en op maat

Uzimet bladlood wordt geproduceerd op basis van schroot en oud lood, dat wordt aangeleverd door metaalhandelaren. Na een kwaliteitscontrole wordt het oude lood gesmolten. Reststoffen, die voor Uzimet niet geschikt zijn om nieuw lood van te maken, gaan naar verwerkingsbedrijven. Die zetten deze om in metalen als messing, zink, tin, lood , antimoon en ijzer. Uzimet raffineert het vloeibare lood door onzuiverheden te verwijderen. Ook wordt koper toegevoegd om het gewalste lood te laten voldoen aan NEN-EN12588. Uiteindelijk ontstaat er een blok echt lood, dat in onze walserij tot een rol van maximaal 240 cm breed wordt verwerkt.

Perfect te recyclen 

In welke vorm ons bladlood ook wordt verwerkt, het blijft een vrijwel perfect te recyclen materiaal. Zo kan uw bladlood eeuwen geleden op een kathedraal hebben gezeten en over honderd jaar dienst doen op een stadhuis. Bijna niets gaat verloren in deze vrijwel gesloten cyclus. De milieuprestaties van bladlood zijn veel beter dan van alternatieve, waterkerende materialen in de bouw. Een Levens Cyclus Analyse van TNO heeft dat aangetoond.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!