nieuws

Nieuws

Nieuwe vacature Uzimet
Algemeen

Nieuwe vacature Uzimet

Ter uitbreiding van ons administratieve team zoeken wij een fulltime: Administration Officer. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze Vacatures pagina.

Belgian Roof Day 2023
Circulair | marketing

Belgian Roof Day 2023

Uzimet is wederom present op de jaarlijkse Dag van het Dak, tegenwoordig Belgian Roof Day genoemd. De Belgian Roof Day is de niet te missen afspraak voor de sector van dak- en dichtingswerkers. Er zijn 150 andere standhouders die een overzicht geven van de nieuwste materialen, machines en andere producten voor de dakensector. Uiteraard kan… Belgian Roof Day 2023

Levenscyclusanalyse van bladlood
Circulair | Kwaliteit – ISO

Levenscyclusanalyse van bladlood

Lood heeft als zwaar metaal een slechte reputatie als het gaat om duurzaamheid. Toch blijkt uit onze levenscyclusanalyse (LCA) dat de milieu-impact van bladlood als bouwmateriaal beperkt is. En dat komt niet alleen omdat bladlood wel 75 jaar meegaat. In de bouw is er steeds meer aandacht voor verduurzaming van materialen. Zo komen er verschillende… Levenscyclusanalyse van bladlood

Meet the team: Camiel Wierikx
Algemeen | Circulair | Kwaliteit – ISO | marketing

Meet the team: Camiel Wierikx

Maak kennis met onze collega: Camiel Wierikx Camiel is in september 2020 bij Uzimet als operator in dienst getreden. Daarvoor heeft bij een aantal andere bedrijven gewerkt, onder meer bij een brouwerij. Sinds zijn start bij Uzimet heeft hij zich verder ontwikkelt en is inmiddels maintenance coördinator.  Door zijn achtergrond als operator is Camiel vertrouwd met… Meet the team: Camiel Wierikx

Bouwbeurs 2023 in volle gang!
Circulair | marketing

Bouwbeurs 2023 in volle gang!

Uzimet is deze week aanwezig op DE ontmoetingsplek voor bouwend Nederland: Bouwbeurs 2023. Een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe lood bijdraagt aan duurzaam bouwen en de transitie naar de circulaire economie in 2050.

Save the date! Bouwbeurs 2023
Algemeen | Geen onderdeel van een categorie | marketing

Save the date! Bouwbeurs 2023

Het is nog even weg, maar zet het vast in uw agenda: BouwBeurs 2023! Uzimet loodproducten is aanwezig op stand locatie 11.A041 De bouw is ambitieus, innovatief, duurzaam en richtinggevend en ondanks uitdagende tijden, zeer toekomstgericht. De bouwketen verandert razendsnel met een groeiende aandacht voor milieu en circulariteit, geholpen door positieve ontwikkelingen in technologie. Deze… Save the date! Bouwbeurs 2023

MVO – wat houdt dat in?
Algemeen | Circulair

MVO – wat houdt dat in?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uzimet is, in zijn al meer dan 115 jarig bestaan, altijd actief geweest met thema’s als gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Bladlood heeft zich al decennia lang bewezen als een zeer duurzaam bouwmateriaal. Dat is de uitkomst van TNO-onderzoek naar de milieueffecten van lood in de bouw. Met name de duurzaamheid en de… MVO – wat houdt dat in?

ISO 50001 voor Uzimet!
Algemeen | Kwaliteit – ISO

ISO 50001 voor Uzimet!

Uzimet mag sinds kort naast ISO 9001, 14001 en 45001 ook ISO 50001 voeren. ISO 50001 is de internationale kwaliteitsstandaard voor energiemanagement, gericht op het efficiënt integreren van continue verbetering van energiegebruik en -verbruik in industriële systemen. Wij als Uzimet zijn volop in beweging om ook ons steentje bij te dragen de energieprestaties te verbeteren… ISO 50001 voor Uzimet!

Op weg naar circulaire economie: in 2030 helft minder grondstoffen, hoe realistisch is dat?
Algemeen | Circulair | Kwaliteit – ISO

Op weg naar circulaire economie: in 2030 helft minder grondstoffen, hoe realistisch is dat?

In 2050 moet Nederland circulair zijn; een land waar afval een grondstof is. Dat klinkt nog veilig ver weg. Maar de tussentijdse doelstellingen komen snel dichterbij. In 2030, over minder dan acht jaar, is het de bedoeling dat Nederland de helft minder grondstoffen verbruikt. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In de… Op weg naar circulaire economie: in 2030 helft minder grondstoffen, hoe realistisch is dat?

Nieuwe Uzimet website live!
Algemeen

Nieuwe Uzimet website live!

Onze nieuwe website is LIVE! Na er lang hard aan gewerkt te hebben, kunnen we met trots melden dat onze nieuwe website live staat! Met deze website gaan wij u nog beter kunnen informeren over duurzaamheid en het gebruik van ons mooie lood. Met dank aan het team van Interpulse Automatisering B.V. voor de realisatie en aan… Nieuwe Uzimet website live!